Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almával töltött dagadó vele sült burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab felszúrt dagadó
  • fűszerek ízlés szerint (só, bors, majoránna, rozmaring)
  • 4 darab alma

Köret

  • 1 kg burgonya
  • só ízlés szerint
  • olaj

Elkészítése

A húst megmossuk. Ha nincs felszúrva, akkor óvatosan egy mély zsebet vágunk bele és kívül-belül megfűszerezzük.

Az almák magházát eltávolítjuk, majd negyedeljük. A burgonyát megtisztítjuk és szintén negyedeljük.

A hús belsejét megtöltjük az almákkal. Ami nem fér bele, az köret lesz, mellé tesszük.

A húst és a burgonyát tepsibe tesszük, majd olajjal meglocsoljuk. Lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Amikor megpuhult, további 20 perc alatt ropogósra sütjük, de már fólia nélkül.

https://receptneked.wps.hu/sertes/almaval-toltott-dagado-vele-sult-burgonyaval/