A sertéskarajt 2-3 cm mélyen csíkokban bevagdossuk, ügyelve, hogy ne vágjuk át teljesen. A hús mindkét oldalát, valamint a mélyedéseket is alaposan megsózzuk és borsozzuk. Az ananászkarikákat félbevágjuk, és a bevágott mélyedésekbe helyezzük.
Egy tálban összekeverjük az ananászlevet, a mustárt és a mézet, hogy édeskés-pikáns mártást kapjunk. Egy tepsit vagy megfelelő méretű jénai tálat kikenünk olajjal vagy zsírral, és a húst beletesszük. Ráöntjük a mártást, hogy mindenhol jól befedje.
Az edényt alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) másfél órán át sütjük. Amikor a hús megpuhult, levesszük az alufóliát, és a húst szép pirosra sütjük. Az elkészülte előtt 4-5 perccel a maradék ananászdarabokat a hús mellé helyezzük, és visszatesszük a sütőbe, hogy azok is átmelegedjenek.
A sült hús alól visszamaradt pecsenyeléhez hozzákeverünk 1 dl főzőtejszínt, amelyben előzőleg 1 kávéskanál keményítőt csomómentesre dolgoztunk. Az egészet felfőzzük, hogy selymes mártást kapjunk.
A húst szeletekre vágjuk, a mártással meglocsoljuk, és köretként burgonyapürét vagy párolt rizst kínálunk mellé. Frissen tálaljuk. Jó étvágyat!