Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananászos-mézes sertéskaraj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj (vagy comb)
  • 1,5 dl ananászlé
  • 8 szelet ananász
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl méz
  • olaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A sertéskarajt 2-3 cm mélyen csíkokban bevagdossuk, ügyelve, hogy ne vágjuk át teljesen. A hús mindkét oldalát, valamint a mélyedéseket is alaposan megsózzuk és borsozzuk. Az ananászkarikákat félbevágjuk, és a bevágott mélyedésekbe helyezzük.

Egy tálban összekeverjük az ananászlevet, a mustárt és a mézet, hogy édeskés-pikáns mártást kapjunk. Egy tepsit vagy megfelelő méretű jénai tálat kikenünk olajjal vagy zsírral, és a húst beletesszük. Ráöntjük a mártást, hogy mindenhol jól befedje.

Az edényt alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) másfél órán át sütjük. Amikor a hús megpuhult, levesszük az alufóliát, és a húst szép pirosra sütjük. Az elkészülte előtt 4-5 perccel a maradék ananászdarabokat a hús mellé helyezzük, és visszatesszük a sütőbe, hogy azok is átmelegedjenek.

A sült hús alól visszamaradt pecsenyeléhez hozzákeverünk 1 dl főzőtejszínt, amelyben előzőleg 1 kávéskanál keményítőt csomómentesre dolgoztunk. Az egészet felfőzzük, hogy selymes mártást kapjunk.

A húst szeletekre vágjuk, a mártással meglocsoljuk, és köretként burgonyapürét vagy párolt rizst kínálunk mellé. Frissen tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/ananaszos-mezes-serteskaraj/