Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananászos sertéssült recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg füstölt karaj
  • 1 db babérlevél
  • 60 dkg ananászkarika (konzerv)
  • 10 szem szegfűszeg
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg fehérrépa
  • 2,5 dl fehérbor
  • 3 evőkanál barnacukor
  • olaj
  • kakukkfű

Elkészítése

A húst hidegvízben a babérlevéllel, és kakukkfűvel feltesszük főni. Mikor a hús már majdnem puha kivesszük és hagyjuk kihűlni. A répaféléket kis kockákra daraboljuk. A félbe vágott ananász szeletekkel beterítjük a húst, fogpiszkálóval rá is tűzzük őket. Az ananász szeleteket, megtűzdeljük szegfűszeggel. A répaféléket forró olajba világosra pirítjuk, felöntjük borral, rövid lére forraljuk, és rátesszük a megtűzdelt húst. Előmelegített sütőbe 30-40 percig sütjük. Ha elkészült, felszeleteljük, a mártást zsírtalanítjuk, és külön szervírozzuk. Burganyapürével tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/ananaszos-sertessult/