Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csülök

Sertés receptek

András napi kocsonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg kocsonyahús ( csülök, köröm, füstölt csülök, farok,bőr ) 1/2 kg comb 1 fej fokhagyma 1 jó nagy fej hagyma 1 mk fekete bors 1 kk só Elkészítése: A húsokat jól megtisztítjuk és megmossuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi feltesszük forralni. Mikor nagyon habos, lefölözzük a vizet, így sokkal tisztább és átlátszóbb […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ellak
Beküldte: 2013.12.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg kocsonyahús ( csülök, köröm, füstölt csülök, farok,bőr )
  • 1/2 kg comb
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 jó nagy fej hagyma
  • 1 mk fekete bors
  • 1 kk só


Elkészítése:

A húsokat jól megtisztítjuk és megmossuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi feltesszük forralni. Mikor nagyon habos, lefölözzük a vizet, így sokkal tisztább és átlátszóbb lesz a leve.

Beletesszük az összes hozzávalót, és nagyon lassan gyöngyözve főzzük, mindig leszedjük az elején a habot róla. 5-6 órát főzzük, míg jó puha nem lesz minden.

Ha kész, leszűrjük, a húst kicsontozzuk, és úgy tesszük a tányérba.

A levet kicsit, hideg helyre tesszük, mert akkor a tetején megdermed a zsír hártyaszerűen, amit egy papírtörlővel vagy kanállal leszedünk. Így szép tiszta és zsírmentes lesz a kocsonya.

Majd rámerjük a húsokra, és hagyjuk megdermedni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Ellak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is