Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Arancini (rizsgolyó)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az arancini, azaz olasz rizsgolyó egy klasszikus szicíliai finomság, amely kívül ropogós, belül pedig szaftos és olvadt sajtos. A darált húsos-paradicsomos töltelék és a sajtdarabkák a ragadós rizsbe zárva igazi ízorgiát alkotnak. Tartármártással vagy friss salátával tálalva teljes értékű, laktató fogás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A hús elkészítése:

Először a rizsgolyók belsejét készítjük el. 4 ek olajat felhevítünk és hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt főzzük kb félkészre.

Ezután adjuk hozzá az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. 5-6 percig főzzük tovább, majd a hámozott paradicsom következik, ezzel 25 percig fedő alatt, kis lángon főzzük készre.

Végül hozzáadjuk a kukoricát, fedő nélkül 2-3 percig rázogatjuk, majd félretesszük hűlni.

A rizs elkészítése:

Elkészítjük a rizst is. A maradék olajon megpirítjuk az átmosott rizst, majd felöntjük 3 és fél csésze forró vízzel, sózzuk és puhára főzzük.

A lényeg az, hogy a megszokottnál jóval tapadósabb/ragadósabb legyen, így tudunk majd golyóbisokat formálni. Ha kihűlt a rizs, összekeverjük a 2 tojás sárgájával

Közben a trappista/mozzarella sajtot (mindkettővel nagyon finom) falatnyi darabokra vágjuk.

Következik az összeállítás:

Fagylatos kanállal vagy egy egyszerű evőkanállal rizst halmozunk a tenyerünkbe úgy, hogy egy mélyedést készítünk elő. Megtöltjük a darált húsos keverékkel, majd egy falat sajtot nyomunk a közepébe. Bevonjuk rizzsel úgy, hogy a töltelék ne látszódjon ki.

Addig folytatjuk a műveletet míg elfogynak a hozzávalók. A félkész golyókat panírozás előtt kb 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Ezután panírozzuk és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Tartármártás illik hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is