Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Arancini (rizsgolyó) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 evőkanál olaj
  • 25 dkg darált hús
  • 4 szem paradicsom
  • 15 dkg konzerv kukorica
  • só
  • bors
  • 20 dkg trappista sajt (vagy 1 csomag mozzarella )
  • 2 bögre rizs
  • 2 db tojássárgája
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A hús elkészítése:

Először a rizsgolyók belsejét készítjük el. 4 ek olajat felhevítünk és hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt főzzük kb félkészre.

Ezután adjuk hozzá az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. 5-6 percig főzzük tovább, majd a hámozott paradicsom következik, ezzel 25 percig fedő alatt, kis lángon főzzük készre.

Végül hozzáadjuk a kukoricát, fedő nélkül 2-3 percig rázogatjuk, majd félretesszük hűlni.

A rizs elkészítése:

Elkészítjük a rizst is. A maradék olajon megpirítjuk az átmosott rizst, majd felöntjük 3 és fél csésze forró vízzel, sózzuk és puhára főzzük.

A lényeg az, hogy a megszokottnál jóval tapadósabb/ragadósabb legyen, így tudunk majd golyóbisokat formálni. Ha kihűlt a rizs, összekeverjük a 2 tojás sárgájával

Közben a trappista/mozzarella sajtot (mindkettővel nagyon finom) falatnyi darabokra vágjuk.

Következik az összeállítás:

Fagylatos kanállal vagy egy egyszerű evőkanállal rizst halmozunk a tenyerünkbe úgy, hogy egy mélyedést készítünk elő. Megtöltjük a darált húsos keverékkel, majd egy falat sajtot nyomunk a közepébe. Bevonjuk rizzsel úgy, hogy a töltelék ne látszódjon ki.

Addig folytatjuk a műveletet míg elfogynak a hozzávalók. A félkész golyókat panírozás előtt kb 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Ezután panírozzuk és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Tartármártás illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/sertes/arancini-rizsgolyo/