Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Bábeli (hús)torony

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 12 közepesen vastag szelet sertéstarja 12 vékonyabb szelet sertéskaraj, vagy csirke/pulyka mellfilé 12 szelet föstölt sajt 12 szelet kolozsvári szalonna 12 szelet paradicsom 12 szelet kaliforniai paprika 12 szelet vöröshagyma 12 db barna csiperkegomba 12 tk tejföl 12 db kínai bambusznyárs (vagy kihegyezett hurkapálca) 6-7 ek olivaolaj 1 tasak grill fűszerkeverék só őrölt bors […]

Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 adag
pontycomb
Beküldte: 2016.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12 közepesen vastag szelet sertéstarja
  • 12 vékonyabb szelet sertéskaraj, vagy csirke/pulyka mellfilé
  • 12 szelet föstölt sajt
  • 12 szelet kolozsvári szalonna
  • 12 szelet paradicsom
  • 12 szelet kaliforniai paprika
  • 12 szelet vöröshagyma
  • 12 db barna csiperkegomba
  • 12 tk tejföl
  • 12 db kínai bambusznyárs (vagy kihegyezett hurkapálca)
  • 6-7 ek olivaolaj
  • 1 tasak grill fűszerkeverék
  • őrölt bors

Körethez:

  • 2 kg közepes nagyságú burgonya
  • 1 tk só
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A tarja és a baromfihús szeletek mindkét oldalát megszórjuk a grill fűszerkeverékkel és egy serpenyőben az olíva olajban oldalanként pár perc alatt enyhén pirosra elősütjük és félretesszük.

A serpenyőből megmaradt olajat egy magasabb peremű tepsi aljára locsoljuk és egyenletesen eloszlatjuk benne.

Az elősütött tarját beletesszük a tepsibe és gusztán sorba tesszük, majd a többi hozzávalóval gondosan feltornyozzuk.

Jómagam ebben a sorrendben készítettem: tarja, füstölt szalonna, vöröshagyma, kaliforniai paprik, másik hússzelet, paradicsom, füstölt sajt, végül gomba

Az így feltornyozott adagok közepébe beleszúrjuk a bambusznyársakat, amik majd tartják, hogy sütéskor el ne dőljenek.

Ha kevésnek tűnik az olaj mennyisége a tepsi alján, meglocsoljuk még egy kevés olíva olajjal, a tetejét sózzuk és borsozzuk.

Előmelegített sütőbe téve 180 fokon (közepes lángon) sütjük kb. 1 órán át, majd kivesszük a sütőből és minden gombafej tetejére rácsorgatunk egy teáskanál kikevert tejfölt.

Feltekerjük a hőfokot 200 fokra (ill. magas lángra) és még 15-20 percig pirítjuk.

Azalatt, amíg sül a hústorony, a burgonyát megmossuk és sós vízben, héjában megfőzzük.

Hideg vízzel átöblítjük, lehámozzuk és 4 darabba vágjuk. Bő,- forró olajban pár perc alatt pirosra sütjük. (fritőzben 190 fok, 5 perc)

Forrón tálaljuk.

Ünnepi asztalra főfogásként nagyon megállja a helyét és mivel elég gazdag és választékos étel, nagyon laktató! 🙂

[box style=”info”]A torony tartalma ízlés szerint bármi másra változtatható, itt maga a design a lényeg! Vegák elkészíthetik a zöldséges verzióban..[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is