Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- szeletelt baconszalonna
- 1 szikkadt zsemle
- 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- aprított petrezselyemzöld
- 1 tojás
- +3 darab tisztított főtt tojás
- só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A zsemlét beáztatjuk egy kevés tejbe.
A hagymát összeaprítjuk, kis zsíron megdinszteljük, hozzá nyomjuk a fokhagymát, és 2-3 evőkanál aprított petrezselymet. (nálunk mindig van a fagyasztóban ezért mértem így)
A darált húst egy nagyobb tálba tesszük, amiben majd könnyedén össze tudjuk dolgozni a tojással, a kinyomkodott zsemlével, a fűszerekkel, és hozzáadjuk még a megdinsztelt hagymás keveréket.
A tepsit kibéleljük baconszalonna szeletekkel, majd a hús egy részét belenyomkodjuk. Rátesszük a 3 darab főtt tojást azt befedjük a maradék darált hússal és ráhajtogatjuk a baconszalonna széleit.
Megsütjük. Mikor kész lett, én megfordítottam és rápirítottam egy kicsit.

