Elkészítése
Fasírt elkészítése
A darált húst a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlével, a tojással, a delikáttal, a pirospaprikával, a borssal és a fokhagymakrémmel alaposan összedolgozzuk. Egy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy az oldalát is fedjék. A massza felét belesimítjuk, majd rárétegezzük a felkarikázott főtt tojást és a kolbászt. Befedjük a maradék húsmasszával, végül a kilógó baconnel lezárjuk a tetejét. Előmelegített sütőben 170 °C-on 60 percig sütjük, majd a formából kiborítva még 20 percig pirítjuk, hogy szép piros legyen.
Virslisaláta elkészítése
A tejfölt majonézzel, mustárral és kevés cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a kukoricát. A virsliket külön megfőzzük, karikákra vágjuk, és a salátához adjuk.
Tálalás
A szeletelt töltött fasírt mellé kínáljuk a virslisalátát, amely lágy, krémes állagával tökéletesen ellensúlyozza a bacon ropogósságát és a kolbász füstös ízét.
Tipp
Ha szeretnénk még gazdagabbá tenni a fasírtot, a töltelékbe tehetünk reszelt sajtot vagy sült paprikát is. Az őzgerincforma helyett kenyérformában is elkészíthető, a baconszeletek így is szépen egyben tartják.
