Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconbe teker töltött fasírt virsli salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fasírthoz

  • 40 dkg darált hús
  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 2 kávéskanál ételízesítő
  • 2 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 0,5 kávéskanál őrölt bors
  • 4 borsónyi fokhagymakrém

Töltelék

  • 3 db keményre főtt tojás
  • 0,5 szál paraszt kolbász
  • 2 csomag bacon

Virslis kukoricás saláta

  • 330 g tejföl
  • majonéz
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 2 pár virsli
  • cukor
  • mustár

Elkészítése

Fasírt elkészítése

A darált húst a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlével, a tojással, a delikáttal, a pirospaprikával, a borssal és a fokhagymakrémmel alaposan összedolgozzuk. Egy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy az oldalát is fedjék. A massza felét belesimítjuk, majd rárétegezzük a felkarikázott főtt tojást és a kolbászt. Befedjük a maradék húsmasszával, végül a kilógó baconnel lezárjuk a tetejét. Előmelegített sütőben 170 °C-on 60 percig sütjük, majd a formából kiborítva még 20 percig pirítjuk, hogy szép piros legyen.

Virslisaláta elkészítése

A tejfölt majonézzel, mustárral és kevés cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a kukoricát. A virsliket külön megfőzzük, karikákra vágjuk, és a salátához adjuk.

Tálalás

A szeletelt töltött fasírt mellé kínáljuk a virslisalátát, amely lágy, krémes állagával tökéletesen ellensúlyozza a bacon ropogósságát és a kolbász füstös ízét.

Tipp

Ha szeretnénk még gazdagabbá tenni a fasírtot, a töltelékbe tehetünk reszelt sajtot vagy sült paprikát is. Az őzgerincforma helyett kenyérformában is elkészíthető, a baconszeletek így is szépen egyben tartják.

https://receptneked.wps.hu/sertes/baconbe-teker-toltott-fasirt-virsli-salataval/