Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Szűzpecsenye: 2 szűzpecsenye 4 ek dijoni mustár 1 ek méz 3 ek olíva olaj só bors 6-8 szem gomba margarin bacon Gombamártás: 25 dkg gomba só bors vaj tejszín Parmezános burgonya: 6-8 nagyobb szemű burgonya, héjában félpuhára főzve 3 ek zsemlemorzsa reszelt parmezán sajt 2 kk dijoni mustár só bors snidling Elkészítése: A húst […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2014.05.16.

Elkészítése

Hozzávalók:
Szűzpecsenye:

  • 2 szűzpecsenye
  • 4 ek dijoni mustár
  • 1 ek méz
  • 3 ek olíva olaj
  • bors
  • 6-8 szem gomba
  • margarin
  • bacon

Gombamártás:

  • 25 dkg gomba
  • bors
  • vaj
  • tejszín

Parmezános burgonya:

  • 6-8 nagyobb szemű burgonya, héjában félpuhára főzve
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • reszelt parmezán sajt
  • 2 kk dijoni mustár
  • bors
  • snidling


Elkészítése:

A húst megtisztítjuk, megszárítjuk és a hártyákat eltávolítjuk róla, majd megsózzuk mindkét oldalát. A mustárt összekeverjük az olajjal és a mézzel, majd fűszerezzük. A gombákat megtisztítjuk és elfelezzük.

Egy nagyobb serpenyőben a margarinon elősütjük a húsok mindkét oldalát, amíg szép piros nem lesz. A húsok mindkét oldalát megkenjük a mustáros keverékkel, majd baconba tekerjük. A betekert húsokat egy tepsibe tesszük és közéjük szórjuk a felezett gombát, kevés olajat locsolunk rá, majd lefedjük. Kb 1 órán át sütjük, majd 10 percig sütjük fólia nélkül. Ha kész vissza lefedjük és tálalásig úgy hagyjuk.

A mártáshoz a gombákat megtisztítjuk és felszeleteljük. Serpenyőben, kevés vajon megfuttatjuk, sózzuk és néhány percig pároljuk. Ha már eléggé megpuhult felöntjük a főzőtejszínnel és felfőzzük. (Érdemes jó minőségű főzőtejszínt venni, azzal sokkal finomabb. Én a piacon egy néninél veszem, jobban beválik, mint a dobozban árult társaik.) Tetejére még apróra vágott medvehagymát vágunk és kész is.

A burgonyát félig megfőzzük, majd hosszában félbevágjuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a mustárral, sajttal, aprított snidlinggel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A keverékkel meghintjük a burgonyák tetejét és előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük.

Az elkészült húsokat a mártással és a burgonyával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is