Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos-sajtos sertéskaraj (hústorta) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10-12 szelet sertéskaraj
  • 300 g bacon
  • 40-45 dkg trappista sajt
  • liszt
  • 3 tojás
  • só
  • bors


Elkészítése:

A sertéskarajokat kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy tányérba lisztet, egy másikba a 3 tojást tesszük és felverjük. Ugyanúgy járunk el a karajokkal, mintha paníroznánk őket, kivéve, hogy zsemlemorzsába nem forgatjuk őket.

Egy kerek üvegedény alját körberakjuk a baconnel, ráteszünk 3-4 lisztbe és tojásba forgatott karajszeletet. Ennek a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd erre is bacont teszünk. Amíg el nem fogy a karaj és a többi hozzávaló, a rétegezést ismételjük. Úgy csináljuk, hogy a tetején végül egy réteg sajt, és egy réteg bacon legyen.

Az előmelegített sütőben 180-190 fokon 70 percig sütjük lefedve (víz és olaj nem kell alá), majd levesszük az alufóliát, és a tetejét megpirítjuk.

[box style=”info”]Krumplipüré illik a legjobban hozzá, valamint amerikai káposztasaláta.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/baconos-sajtos-serteskaraj-hustorta/