Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos szűzpecsenye gombamártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darb szűzpecsenye
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • bacon szeletek (nálam 12 szelet)

Gombamártás

  • 30 dkg gomba
  • bors
  • só
  • 2 dl ejszín
  • vaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A húst mossuk, megtisztítjuk a hártyáktól és szárazra töröljük. Sózzuk, majd kevés vajon körbesütjük.

Összekeverjük az olajat, mézet, mustárt és ezzel megkenjük a húsokat. Körbetekerjük a baconnal és sütőtálba tesszük. Meglocsoljuk kb 1 dl olajjal, letakarjuk és egy órán át 180 fokos sütőben sütjük. Ha letelt az idő, levesszük a tetőt és így megpirítjuk tovább. Félretesszük pihenni.

A mártáshoz a tisztított és szeletelt gombát rádobjuk a vajra, sózzuk, borsozzuk és pár percig pároljuk. Ha megpuhult, ráöntjük a tejszínt és jól kiforraljuk. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/baconos-szuzpecsenye-gombamartassal/