Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bácskai vagdalt hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A húspogácsához

  • 50 dkg sertéshús
  • 25 dkg főtt burgonya
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • só
  • bors

A mártáshoz

  • 1 evőkanál olaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma (reszelt )
  • 2 db paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • 3 evőkanál rizs
  • só
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika

A tetejére

  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

Az olajban megpirítjuk a két fej hagymát, a pirospaprikával meghintjük, a paradicsomot meg a zöldpaprikát beledobjuk, és felforraljuk. A darált húst az áttört burgonyával, búzadarával, hagymával, sóval, borssal meg a tojással összegyúrjuk.

Ebből a masszából kis gombócokat formálunk, a fűszeres pörköltlébe, egymás mellé ültetjük, közé szórjuk a rizst, és egy kevés vízzel lassú tűzön fél óráig pároljuk. Időnként sütőlapáttal ellenőrizzük, hogy a rizs vagy a pogácsák nem kapnak-e oda.

A sajtot külön edényben tálaljuk, hogy ki-ki saját ízlése szerint szórhassa meg vele a bácskai vagdalt húst.

https://receptneked.wps.hu/sertes/bacskai-vagdalt-hus/