Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi húsgombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húsgombóc

  • 40 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 3 szelet kenyér áztatva, majd kinyomkodva
  • 1 tojás
  • csipet őrölt bors
  • csipet őrölt kömény
  • 1 kiskanál vegeta

Mártás

  • 40 dkg csiperke szeletelve
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • 1,5 liter víz
  • 140 g tejföl (140 g)
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A gombóchoz összekeverjük a hozzávalókat a vegeta kivételével és kisebb gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat vegetás vízben megfőzzük. A megfőtt gombócokat kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük.

Egy serpenyőben kevés felforrósított zsiradékon megpirírtjuk a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Öntünk hozzá vizet, majd kb 10 percig főzzük.

Ezután a tejfölben elkeverjük csomómentesre a lisztet és hozzákeverjük a gombás mártáshoz. Összeforraljuk, majd a mártásba belehelyezzük a gombócokat és pár percig még főzzük.

A mártásos húsgombócot enyhén sós vízben kifőtt tésztával kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/bakonyi-husgomboc/