Elkészítése
A sertéskaraj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a hússzeleteket aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
A szalonnát vagy sonkát apró kockákra vágjuk, és a visszamaradt zsiradékon kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
Beletesszük a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát, majd pár percig együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a szeletelt gombát és a pirospaprikát, majd felöntjük 1 dl vízzel.
A sült hússzeleteket visszahelyezzük a serpenyőbe, és kis lángon további 10 percig főzzük.
A tejfölt csomómentesre keverjük az étkezési keményítővel, majd egy kevés forró szaftot hozzáadunk (hőkiegyenlítés), és folyamatos keverés mellett a raguhoz öntjük. Még néhány percig főzzük, amíg a szaft besűrűsödik.
Nokedlival vagy galuskával tálaljuk.
