Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi sertésborda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csontnélküli sertéskaraj
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg szalonna (vagy házi sonka )
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • őrölt pirospaprika
  • olaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 evőkanál finomliszt (a hús forgatásához )

Elkészítése

A sertéskaraj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a hússzeleteket aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

A szalonnát vagy sonkát apró kockákra vágjuk, és a visszamaradt zsiradékon kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.

Beletesszük a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát, majd pár percig együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a szeletelt gombát és a pirospaprikát, majd felöntjük 1 dl vízzel.

A sült hússzeleteket visszahelyezzük a serpenyőbe, és kis lángon további 10 percig főzzük.

A tejfölt csomómentesre keverjük az étkezési keményítővel, majd egy kevés forró szaftot hozzáadunk (hőkiegyenlítés), és folyamatos keverés mellett a raguhoz öntjük. Még néhány percig főzzük, amíg a szaft besűrűsödik.

Nokedlival vagy galuskával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/bakonyi-sertesborda-2/