Elkészítése
Előkészítés
A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A szalonnát vékony csíkokra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk, a gombát alaposan megtisztítjuk és felszeleteljük.
Sütés és párolás
A szalonnát kipirítjuk, majd a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és a visszamaradt zsiradékban elősütjük, majd félretesszük. A szalonnazsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és pár percig pároljuk. Ezután mehet bele a gomba is, amit sóval, borssal és pirospaprikával ízesítünk. Amikor a gomba levet engedett, visszatesszük a hússzeleteket, és puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá.
Sűrítés és tálalás
Amikor a hús már puha, a tejfölben elkevert liszttel óvatosan behabarjuk a ragut, ügyelve arra, hogy a hús ne törjön össze. Forrón, galuskával, rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.
Tipp
A szaft még ízletesebb lesz, ha kevés fehérbort vagy egy kanál mustárt is adunk hozzá. A szalonna pörcöt a végén visszaszórhatjuk a tetejére, hogy még ízletesebb legyen.

