Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Bakonyi sertésborda

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A bakonyi sertésborda igazi magyar klasszikus, amelyet a szaftos hús, a gombás-tejfölös ragu és a szalonna különleges íze tesz felejthetetlenné. Tartalmas, laktató fogás, amelyet leginkább galuskával vagy főtt tésztával érdemes tálalni.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A szalonnát vékony csíkokra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk, a gombát alaposan megtisztítjuk és felszeleteljük.

Sütés és párolás

A szalonnát kipirítjuk, majd a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és a visszamaradt zsiradékban elősütjük, majd félretesszük. A szalonnazsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és pár percig pároljuk. Ezután mehet bele a gomba is, amit sóval, borssal és pirospaprikával ízesítünk. Amikor a gomba levet engedett, visszatesszük a hússzeleteket, és puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá.

Sűrítés és tálalás

Amikor a hús már puha, a tejfölben elkevert liszttel óvatosan behabarjuk a ragut, ügyelve arra, hogy a hús ne törjön össze. Forrón, galuskával, rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

Tipp

A szaft még ízletesebb lesz, ha kevés fehérbort vagy egy kanál mustárt is adunk hozzá. A szalonna pörcöt a végén visszaszórhatjuk a tetejére, hogy még ízletesebb legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is