Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi sertésborda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg gomba
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál bors
  • só
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése

Előkészítés

A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A szalonnát vékony csíkokra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk, a gombát alaposan megtisztítjuk és felszeleteljük.

Sütés és párolás

A szalonnát kipirítjuk, majd a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és a visszamaradt zsiradékban elősütjük, majd félretesszük. A szalonnazsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és pár percig pároljuk. Ezután mehet bele a gomba is, amit sóval, borssal és pirospaprikával ízesítünk. Amikor a gomba levet engedett, visszatesszük a hússzeleteket, és puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá.

Sűrítés és tálalás

Amikor a hús már puha, a tejfölben elkevert liszttel óvatosan behabarjuk a ragut, ügyelve arra, hogy a hús ne törjön össze. Forrón, galuskával, rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

Tipp

A szaft még ízletesebb lesz, ha kevés fehérbort vagy egy kanál mustárt is adunk hozzá. A szalonna pörcöt a végén visszaszórhatjuk a tetejére, hogy még ízletesebb legyen.

https://receptneked.wps.hu/sertes/bakonyi-sertesborda-3/