Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi sertésborda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet csontnélküli sertéskaraj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál finomliszt
  • só
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

Az olajban, fedő alatt, megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. A paprikát mellédobjuk, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, nagy kockákra vágott gombát.

Megsózzuk, és puhára pároljuk. Végül a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, és vajas galuskával kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/bakonyi-sertesborda/