Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi sertésragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertés comb (vagy lapocka )
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • só

Elkészítése

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk.

Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó, szarvacska / tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

https://receptneked.wps.hu/sertes/bakonyi-sertesragu/