Elkészítése
A felszeletelt húsokat megsózzuk és megborsozzuk. Az előmelegített zsiradékban aranybarnára sütjük, miután előtte beliszteztük a húsokat. Közben összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát.
A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát és szép pörcösre sütjük. Ha elkészült, hozzáadjuk a vöröshagymát és megfonnyasztjuk, majd a szeletekre vágott gombát is hozzáadjuk és zsírjára visszapirítjuk. Ezt követően belekerül a paradicsom és a paprika, és egy kevés pirospaprika. Az egészet összekeverjük, és kb. 10 percig pároljuk.
Ezután visszahelyezzük a hússzeleteket, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés vízzel pótoljuk. Elkészítjük a habarást: a tejfölt egy kávéskanálnyi liszttel csomómentesre keverjük, majd a mártáshoz adjuk és összeforraljuk.
Tálaláskor a húsokra öntjük a mártást, és köretként galuskát adunk hozzá.


