Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Bakonyi sertésszelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A felszeletelt húsokat megsózzuk és megborsozzuk. Az előmelegített zsiradékban aranybarnára sütjük, miután előtte beliszteztük a húsokat. Közben összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát. A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát és szép pörcösre sütjük. Ha elkészült, hozzáadjuk a vöröshagymát és megfonnyasztjuk, majd a szeletekre vágott gombát is hozzáadjuk és zsírjára visszapirítjuk. Ezt követően […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A felszeletelt húsokat megsózzuk és megborsozzuk. Az előmelegített zsiradékban aranybarnára sütjük, miután előtte beliszteztük a húsokat. Közben összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát.

A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát és szép pörcösre sütjük. Ha elkészült, hozzáadjuk a vöröshagymát és megfonnyasztjuk, majd a szeletekre vágott gombát is hozzáadjuk és zsírjára visszapirítjuk. Ezt követően belekerül a paradicsom és a paprika, és egy kevés pirospaprika. Az egészet összekeverjük, és kb. 10 percig pároljuk.

Ezután visszahelyezzük a hússzeleteket, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés vízzel pótoljuk. Elkészítjük a habarást: a tejfölt egy kávéskanálnyi liszttel csomómentesre keverjük, majd a mártáshoz adjuk és összeforraljuk.

Tálaláskor a húsokra öntjük a mártást, és köretként galuskát adunk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is