Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi sertésszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db sertésszelet
  • 30 dkg gomba
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kávéskanál piros paprika
  • 0,5 dl olaj (vagy zsír)
  • 20 dkg szalonna
  • 3 evőkanál finomliszt (a húshoz )
  • 1 kávéskanál finomliszt (a habaráshoz)
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

A felszeletelt húsokat megsózzuk és megborsozzuk. Az előmelegített zsiradékban aranybarnára sütjük, miután előtte beliszteztük a húsokat. Közben összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát.

A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát és szép pörcösre sütjük. Ha elkészült, hozzáadjuk a vöröshagymát és megfonnyasztjuk, majd a szeletekre vágott gombát is hozzáadjuk és zsírjára visszapirítjuk. Ezt követően belekerül a paradicsom és a paprika, és egy kevés pirospaprika. Az egészet összekeverjük, és kb. 10 percig pároljuk.

Ezután visszahelyezzük a hússzeleteket, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés vízzel pótoljuk. Elkészítjük a habarást: a tejfölt egy kávéskanálnyi liszttel csomómentesre keverjük, majd a mártáshoz adjuk és összeforraljuk.

Tálaláskor a húsokra öntjük a mártást, és köretként galuskát adunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/sertes/bakonyi-sertesszelet-2/