Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi sertésszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéskaraj
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba (csiperke)
  • fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 darab zöldpaprika
  • 2 darab paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • sertészsír
  • száraztészta

Elkészítése

A paradicsomot, zöldpaprikát és a gombát felvágjuk. A szalonnát nagyobb, a hagymát pedig kisebb darabokra felkockázzuk.

A karajt szeletekre vágjuk, megmossuk, kicsit kiklopfoljuk, majd megsózzuk.

A szalonnát zsírjára sütjük, majd egy tányérra kiszedjük.

A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe és a szalonna visszamaradt zsírjában hirtelen mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.

Utána a felszeletelt gombát megpirítjuk (ha szükséges teszünk hozzá zsírt), majd ezt is kiszedjük egy tányérra.

Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük fűszerpaprikával, majd rátesszük a hússzeleteket és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje.

Lefedjük az edényt, időközönként megkeverjük és ha szükséges öntünk hozzá vizet. Kb 1 órán át főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

Közben kifőzzük a tésztát.

Ha megpuhult a hús kiszedjük egy tányérra. A lisztet a tejföllel kikeverjük és a forró szaftból 1-2 merőkanálnyit alaposan hozzákeverünk, majd visszaöntjük a szafthoz (behabarjuk).

Visszatesszük a húst és hozzáadjuk a megpirított gombát és a zsírjára sült szalonnát. Összekeverjük, majd még egy-két percig főzzük és már kész is van.

A kifőtt tésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/bakonyi-sertesszelet-4/