Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi sertésszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertés karaj csont nélkül
  • 50 dkg gomba
  • 1 darab zöld paprika (nálam csípős)
  • 1 darab paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • zsír
  • rizsliszt

Elkészítése

A felszeletelt húst kissé klopfoljuk ki, sózzuk-borsozzuk, majd rizslisztben forgassuk meg és kevés zsiradékon süssnk rá kérget, de csak annyira, hogy a nyers hús színét elveszítse. Nem szükséges készre sütni!

A szalonnát kockázzuk fel és süssük ki. A pörcöt szedjük ki és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékon a felkockázott hagymát dinszteljük meg, majd a megmosott és felszelt gombát adjuk hozzá. Sózzuk meg, majd zsírjára visszaforraljuk. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a pirospaprikát.

Kb 2 dl vízzel felöntjük, ekkor belerakosgatjuk a hússzeleteket, a szalonna pörcöt és készre főzzük (kb 15-20 perc alatt).

Ízlés szerint tejfölt adhatunk hozzá, de ezt akár tálaláskor is megtehetjük.

Köretnek rizst, galuskát vagy tésztát kínálhatunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/sertes/bakonyi-sertesszelet-5/