Elkészítése
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéshús (tarja, lapocka, comb)
- 70 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 dl száraz vörösbor
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 kk borsikafű
- 1 ek finomliszt
- 1 csokor finomra vágott zöldpetrezselyem
- 3 dl tejszín
- só
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra (tokányra) vágjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, vagy lereszeljük, és a zsiradékon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk borsikafűvel, sózzuk, aláöntjük a bort, és a hús puhulásáig fedő alatt főzzük.
Beletesszük a felaprított gombát, és addig pirítjuk, míg a saját leve elfő. Ekkor megszórjuk finomliszttel, pár percig kevergetve pirítjuk, majd félrehúzzuk, és beletesszük a felaprított petrezselyemzöldet.
A végén belekeverjük a tejszínt, és összeforraljuk.
Párolt rizzsel, galuskával, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.

