Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi sertéstokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb (vagy lapocka )
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg szalonna
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • pirospaprika
  • bors
  • só

Elkészítése

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.

A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/bakonyi-sertestokany/