Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Balzsamos-mustáros sertéskaraj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 szelet karaj
  • só
  • bors
  • olaj
  • 3-4 evőkanál balzsamecet
  • 0,5 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál mustár
  • 300 ml alaplé
  • 100 ml habtejszín
  • 1 ág rozmaring

Elkészítése

A húst vékonyra klopfoljuk. Kevés olajon mindkét oldalát röviden megsütöm, majd kiveszem a serpenyőből és melegen tartom. Ezután a megmaradt zsiradékhoz keverem a cukrot és a mustárt – kicsit pirítom. Fűszerezem és hozzáadom a balzsamecetet, húsleves levét, valamint a rozmaringot.

Kis lángon főzöm majd elkeverem a habtejszínnel. Amikor besűrűsödik visszateszem a húsokat és tálalásig melegen tartom. Hozzá rizs ajánlott, de mi farfalle tésztával ettük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/balzsamos-mustaros-serteskaraj/