Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barbecue oldalas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 6 személyre

  • 1,5 kg sertés oldalas
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8-10 szem egész bors
  • só

A páchoz

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál worcestershire szósz
  • 4 db paradicsom
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 2 evőkanál ketchup
  • chilipor
  • cayenne bors
  • bors
  • só
  • étolaj
Barbecue oldalas

Elkészítése

A húst hagymákkal, sóval és egész borssal felteszük főni, amíg meg nem puhul. Közben a paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A hagymákat is apróra vágjuk.

A barbecue pác elkészítéséhez kevés olajon aranysárgára pirítjuk a cukrot, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, és egy-két percig tovább pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sűrűn kevergetve egy órán át kis lángon főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Amikor a hús megpuhult, kivesszük és lecsepegtetjük. A barbecue páccal alaposan bekenjük, majd egy órára hűtőbe tesszük, hogy jól átjárja az íz. A húst nyáron grillezzük, télen pedig sütőben rácsra helyezzük, aláteszünk egy tepsit kevés vízzel, hogy a lecsepegő zsír vagy pác ne égjen meg, és szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/sertes/barbecue-oldalas/