A húst hagymákkal, sóval és egész borssal felteszük főni, amíg meg nem puhul. Közben a paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A hagymákat is apróra vágjuk.
A barbecue pác elkészítéséhez kevés olajon aranysárgára pirítjuk a cukrot, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, és egy-két percig tovább pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sűrűn kevergetve egy órán át kis lángon főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
Amikor a hús megpuhult, kivesszük és lecsepegtetjük. A barbecue páccal alaposan bekenjük, majd egy órára hűtőbe tesszük, hogy jól átjárja az íz. A húst nyáron grillezzük, télen pedig sütőben rácsra helyezzük, aláteszünk egy tepsit kevés vízzel, hogy a lecsepegő zsír vagy pác ne égjen meg, és szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂