Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Bazsalikomos húsgolyók gombamártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg darált hús 1 fej vöröshagyma (kisebb) 2 gerezd fokhagyma só őrölt bors 3-4 ek zsemlemorzsa bazsalikom (ízlés szerint) 1 tojás 2 ek rizsolaj (vagy étolaj) Gombamártás hozzávalói: 25 dkg csiperke gomba 1 fej vöröshagyma (kisebb) 1 dl fehérbor 2 dl főzőtejszín só őrölt bors 2 tk kukoricaliszt Elkészítése: A vöröshagymát, a fokhagymát, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • 1 tojás
  • 2 ek rizsolaj (vagy étolaj)

Gombamártás hozzávalói:

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • 2 tk kukoricaliszt


Elkészítése:

A vöröshagymát, a fokhagymát, és a bazsalikomot vágjuk fel apróra.

A darált húshoz adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a bazsalikomot, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Gyúrjuk alaposan össze, és ha szükséges fűszerezzünk utána.

Ezután adjuk hozzá az egész tojást, és összegyúrás közben annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Ezután az összegyúrt masszából, vizes kézzel, formázzunk kisebb golyókat.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, és tegyük bele a húsgolyókat, majd a lángot mérsékelve, süssük szép pirosra. Ezután a megsült golyókat szedjük ki az olajból, és tegyük félre.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a gombát szeleteljük fel ízlés szerint.

A húsgolyók sütésénél visszamaradt zsiradékot hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, majd öntsük fel a borral. Ezután tegyük bele az előzőleg pirosra sütött húsgolyókat, és félig lefedve, főzzük pár percig.

A főzőtejszínt keverjük simára a kukoricaliszttel, majd öntsük rá a gombás húsgolyókra. Ezután óvatosan kevergetve addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

Közben ízlés szerint készítsük el a köretet is. Én spagetti tésztát főztem ki, de ízlés szerint rizzsel, esetleg krumplipürével is tálalhatjuk.

Tálaláskor halmozzuk a kifőtt tésztát a tányérra, majd kanalazzuk rá a húsgolyókat a gombamártással, és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is