Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bazsalikomos paradicsomos szűzérme recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 nagyobb sertés szűzérme (másból is lehet, de nekem ez volt itthon)
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • pár levél bazsalikom
  • oregánó
  • só
  • bors
  • 1 csomag farfalle tészta
  • 0,5 liter paradicsomlé
  • 2 evőkanál finomliszt
  • cukor (a paradicsom ízétől függő mennyiségben)
  • olaj
Bazsalikomos paradicsomos szűzérme

Elkészítése

A húst vékonyan felszeletelem sózom, borsozom, megforgatom a lisztben és hirtelen mindkét oldalát átsütöm. A hagymát apróra vágom a petrezselyemmel és a bazsalikommal, a hús sütéséből visszamaradt olajon először a hagymát lepirítom, majd jöhet rá a petrezselyem és a bazsalikom. Hozzáadom a paradicsomlevet, pár perc után mehet vissza a hús, megfűszerezem, ha nagyon savanyú a paradicsom kevés cukrot teszek bele, mehet még pár csepp citromlé is hogy pikánsabb legyen. 25-30 perc alatt készre főzöm, farfalle tésztával tálalom.

A tetejére még mehet jó sok sajt, ízlés dolga.

https://receptneked.wps.hu/sertes/bazsalikomos-paradicsomos-szuzerme/