Elkészítése
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéslapocka
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 30 dkg gomba
- 1,5 dl sör
- 2 vöröshagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- ízlés szerint petrezselyem
- 1 tk kakukkfű
- só, bors
Elkészítése:
A szalonnát kisütjük, majd félretesszük. A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a csíkokra szeletelt húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sört. Kis lángon addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul.
A végén hozzáadjuk a gombát, a paprikát, a paradicsomot és a kakukkfüvet, majd sózzuk és borsozzuk.
A főzőtejszínből és a tejfölből habarást készítünk, majd besűrítjük vele az élet. A legvégén meghintjük petrezselyem zölddel és forralunk rajta egyet.
Nokedlivel tálaljuk.
[box style=”info”]Én a nokedlit teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítettem. Így a legfinomabb, ráadásul sokkal egészségesebb.[/box]

