Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Böllér pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj csont nélkül
  • 4 sertéstarja csont nélkül
  • grill fűszer
  • só
  • 1 tk durvára őrölt bors
  • étolaj
  • 1 kg burgonya
  • 40 dkg házi csalamádé
  • 2 fej lilahagyma


Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, a tarján az inas részeket bevagdossuk, megszórjuk sóval, grill fűszerrel és durvára őrölt borssal. A karaj és tarja szeleteket egy tálba tesszük és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje, majd 24 órára a hűtőbe tesszük pácolódni.

A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk. A burgonyát hasábokra a hagymákat fél karikákra vágjuk. A burgonyát bő olajban megsütjük.

A hússzeleteket grillen vagy serpenyőben kevés olajon szép pirosra sütjük. A megsült húst sült burgonyával, házi csalamádéval és a lilahagymával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/boller-pecsenye/