Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bolognai szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 szelet karaj
  • 30 dkg sajt (reszelve vagy vékony szeletekre vágva)
  • 1 üveg bolognai szósz
  • 2 dl tejszín
  • 6 szelet gépsonka
  • só
  • bors

Elkészítése

A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

2-2 szelet sonkát teszünk a húsokra, majd sajtot teszük rá bőségesen és félbe hajtjuk.

A húsokat egy tepsibe vagy egy jénaiba egymás mellé tesszük, majd rászórjuk a maradék sajtot (keveset félretéve belőle).

A tejszínben elkeverjük a bolognai szószt, majd a húsokra öntjük.

A tepsit vagy jénait alufóliával lefedjük, majd 170 fokra melegített sütőbe toljuk kb 45 perce. Ekkor levesszük róla a fóliát és rászórjuk a félretett sajtot és visszatoljuk a forró sütőbe. Addig sütjük, amíg a sajt piros nem lesz.

Párolt rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/bolognai-szelet/