Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bőrös malacsült recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg bőrös malachús
  • majoránna
  • kakukkfű
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál mustár
  • zsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • sör

Elkészítése

A húst a bőrös oldalán keresztben és hosszában beírdaljuk, sóval, borssal, mustárral, majoránnával, kakukkfűvel jól bedörzsöljük mindenhol és lefóliázva éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap kizsírozott tepsibe rakjuk, bőrös felével felfelé, a felszeletelt vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel együtt. Kevés vizet öntünk alá, majd kb 170 fokon 1,5 órán keresztül sütjük alufólia alatt.

Ezután fóliát levesszük, a sütőlébe beleöntünk kb 1 dl sört, a sütőzsiradékból tálkába teszünk 3-4 evőkanálnyit, adunk hozzá még sört, kenőecsetet használva ezzel kenegetjük a húst. A hőfokot emeljük fel 190 fokra, amíg készre nem sül.

Krumplipürével kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/boros-malacsult-2/