Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Boros pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg sertéscomb szeletelve
  • 1,5 kiskanál só
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • csiperkegomba ízlés szerint
  • 6 dkg vaj
  • 2 db zsemle
  • 2 dl fehérbor
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 szál friss majoránna
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 1 mokkáskanál paradicsompüré
  • 1 kiskanál finomliszt

Elkészítése

A húst téglalap alakúra klopfoljuk és 1 kiskanál sóval meghintve félrerakjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és az olvasztott vajra dobjuk. Lefedve, kis lángon, saját levében 20 perc alatt puhára pároljuk, majd hűlni hagyjuk.

A zsemléket 1 dl bor és 2 dl víz keverékében megáztatjuk (belenyomkodjuk), majd kifacsarjuk. A puha zöldséggel együtt ledaráljuk, majd a tojással összedolgozzuk. A borssal, a szegfűborssal, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, fél kiskanál sóval ízesítjük. A zsemlemorzsát beledolgozzuk, majd vastagabb csíkban a kiterített hússzeletek közepére halmozzuk és feltekerjük. Akkor jó, ha a hús a töltelék fölött pontosan összeér, majd megolajozott alufóliába csomagoljuk.

Annyi forrásban lévő vízbe rakjuk, amennyi pont ellepi és közben az ételízesítőt beleszórjuk. Ha forr, kis lángra állítjuk és 40 percig főzzük.

Lecsepegtetve hűlni hagyjuk, majd a fóliából kicsomagoljuk. Ezután a maradék forró olajon megpirítjuk, újra félrerakjuk.

A visszamaradó zsiradékon először a paradicsompürét, majd a lisztet pirítjuk fél percig, azután a maradék 1 dl borral és 2 dl ételízesítős főzővízzel felöntjük és 2-3 percig forraljuk. Ha kell utánízesítjük, azután leszűrjük és tálaláskor a felszeletelt pecsenye köré öntjük.

Petrezselymes-vajas burgonya vagy párolt rizs illik köretnek hozzá.

https://receptneked.wps.hu/sertes/boros-pecsenye-2/