Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bőrös pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg bőrös malackaraj
  • só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 füstölt szalonnabőrke (vagy sör )

Elkészítése

A bőrös karajon a bőrt 2×2 cm-es kockákra bevagdossuk, a húst besózzuk, de a bőrre ne jusson belőle. Egy kevés vizet aláöntve, a fokhagymagerezdet mellédobva, puhára pároljuk.

A vágatokat, meg a karaj alját fokhagymaolajjal is megkenhetjük só és friss fokhagyma helyett. Végül a sütőben megpirítjuk, a bőrös részét szalonnával kenegetve vagy sörrel ecsetelve, amitől a bőr szinte üvegszerűen ropogóssá, pirossá válik.

Felszeletelve, de eredeti formájára összerakva, párolt káposztával és pirított burgonyával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/boros-pecsenye/