Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borsós csülök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab csülök
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab pritamin paprika
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál zsír
  • őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 marék borsó
  • petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A zsíron megdinszteltem az apró kockákra vágott hagymát, majd hozzáadtam a kockázott paradicsomot és pritamin paprikát is. Gyakran kevergettem, amíg a zöldségek kissé összeestek.

Rászórtam a pirospaprikát, majd jöhet a nagyobb kockákra vágott csülök (én a csontot is beletettem, szeretjük, ha belefő, arról nem beszélve, hogy milyen jó is lefarigcsálni róla a húsit!), hozzáadtam a mustárt, sűrített paradicsomot és felöntöttem vízzel. Ezután sóztam, borsoztam.

Amikor már majdnem kész (teljesen megfő a hús), beletettem a borsót, fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet is. Nokedlivel az igazi, de nálunk mindig van kisütésre váró bagett is, ezért most ezt ettük mellé. Hát mit mondjak, ezzel sem volt utolsó.

https://receptneked.wps.hu/sertes/borsos-csulok/