Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borsós sertéspörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 800 g sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 tv paprika
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 300 g zöldborsó
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A felaprózott hagymát megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a paprikát is.

A megtisztított, felkockácott húst megpirítjuk a hagymás olajon, majd miután megpirult minden oldala, a tűzhelyről levéve rászórjuk a pirospaprikát, majd sózzuk éd borsozzuk.

Felöntjük a vörösborral és annyi vízzel, hogy ellepje a húst és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is.

Kb másfél óráig fedő alatt közepes lángon főzzük, majd mikor már puhul a hús, hozzáadjuk a borsót és az egészet összefőzzük.

Tésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/borsos-sertesporkolt/