Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borsostokány főtt tésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • olaj
  • só
  • őrölt bors
  • delikát
  • 1 paradicsom
  • 1 zöld paprika
  • 3-4 ek lecsó


Elkészítése:

A húst ceruza vastagságúra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Egy lábasban a füstölt szalonna zsírját kisütjük, amennyiben nem elegendő, kevés olajat öntünk hozzá, majd beletesszük a hagymát, amit üvegesre pirítunk. Ezt követően hozzáadjuk a húst, jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, delikáttal és amikor felfőtt beletesszük a paradicsomot, paprikát és a lecsót.

Időközönként megkeverjük és addig főzzük amíg a hús megpuhul. Kifőtt tésztával tálaljuk, melyhez ízlés szerint savanyúságot, vagy tejfölt fogyaszthatunk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/borsostokany-fott-tesztaval/