Elkészítése
Előkészítés:
A húst kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát megsózzuk.
A fokhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A burgonyát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Elkészítés:
A tojást egy tálba ütjük, hozzáadjuk a reszelt burgonyát, a lisztet és kevés vizet, majd sűrű masszává keverjük. Sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük.
A húst lisztbe forgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk.
Bő, közepesen forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
A tejfölt elkeverjük az apróra vágott fokhagymával és kevés sóval.
Tálaláskor a húsra kanalazunk a fokhagymás tejfölből, majd megszórjuk reszelt sajttal.

