Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borzas borda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl
  • só
  • bors
  • 2 darab burgonya
  • 5 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • kb 1 dl víz (a masszához, ha szükséges )
  • 5 dl olaj (a sütéshez )

Elkészítése

Előkészítés:

A húst kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát megsózzuk.

A fokhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A burgonyát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Elkészítés:

A tojást egy tálba ütjük, hozzáadjuk a reszelt burgonyát, a lisztet és kevés vizet, majd sűrű masszává keverjük. Sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük.

A húst lisztbe forgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk.

Bő, közepesen forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

A tejfölt elkeverjük az apróra vágott fokhagymával és kevés sóval.

Tálaláskor a húsra kanalazunk a fokhagymás tejfölből, majd megszórjuk reszelt sajttal.

https://receptneked.wps.hu/sertes/borzas-borda/