burgonyát lereszeljük, majd összekeverjük a liszttel, tojásokkal, zúzott fokhagymával, sóval és őrölt borssal. A hússzeleteket először lisztbe, majd a burgonyás masszába mártjuk, és forró olajban kisütjük. Ezután tepsibe egymás mellé rakjuk. A tetejükre 1-1 kanál tejfölt kenünk, és reszelt sajttal megszórjuk. A húst annyi időre tesszük forró sütőbe, amíg a sajt ráolvad a tetejére.
A gombás tésztához a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát. Hozzáöntünk egy kevés vizet, és fűszerezzük ízlés szerint. Ezután belekeverjük a tejfölt, majd a sós vízben kifőzött tésztával összekeverjük, és a hús mellé tálaljuk.
Igaz, hogy egy picit drágább étel, de ünnepnapokon megengedheti magának az ember!