Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borzas szelet gombás tésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet sertéscomb
  • 30 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • só
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Tetejére

  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg sajt
  • snidling

Körethez

  • 30 dkg gomba
  • 30 dkg fodros kocka tészta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 1 nagy pohár tejföl
Borzas szelet kép

Elkészítése

burgonyát lereszeljük, majd összekeverjük a liszttel, tojásokkal, zúzott fokhagymával, sóval és őrölt borssal. A hússzeleteket először lisztbe, majd a burgonyás masszába mártjuk, és forró olajban kisütjük. Ezután tepsibe egymás mellé rakjuk. A tetejükre 1-1 kanál tejfölt kenünk, és reszelt sajttal megszórjuk. A húst annyi időre tesszük forró sütőbe, amíg a sajt ráolvad a tetejére.

A gombás tésztához a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát. Hozzáöntünk egy kevés vizet, és fűszerezzük ízlés szerint. Ezután belekeverjük a tejfölt, majd a sós vízben kifőzött tésztával összekeverjük, és a hús mellé tálaljuk.

Igaz, hogy egy picit drágább étel, de ünnepnapokon megengedheti magának az ember!

https://receptneked.wps.hu/sertes/borzas-szelet-gombas-tesztaval/