Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borzaska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 50 dkg krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 ek finomliszt
  • 2 tojás
  • só
  • frissen őrölt bors
  • olaj a kisütéshez

Tálaláshoz:

  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt


Elkészítése:

A húsokat egy kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A fokhagymát lereszelem, kevés olajjal elkeverem, és megkenem a húsokat vele, majd félreteszem.

A krumplit meghámozom, lereszelem, és kinyomkodom belőle a vizet. Hozzáadom a tojást, sózom, borsozom, és belekeverem a lisztet.

Serpenyőben annyi olajat forrósítok, hogy elfedje a sülő hússzeleteket. A húsokat megforgatom lisztben, majd beburkolom a krumplis masszával. Ha elég forró az olaj, kisütöm benne a bundázott húsokat.

Közben lereszelem a sajtot, és összekeverem a tejfölt a maradék olajos fokhagymával. A frissen kisült húsokra egy réteg fokhagymás tejfölt teszek, és megszórom reszelt sajttal.

https://receptneked.wps.hu/sertes/borzaska/