Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Boszorkány flekken vargányával és mortadellával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 szelet tarja
  • só, bors
  • mustár
  • kókuszzsír
  • 2 újhagyma
  • 20 dkg vargánya
  • 4-5 szelet mortadella felcsíkozva
  • kevés vaj
  • gouda sajt

Elkészítése:

A tarját húsklopfolóval lazítottam. Ezután került rá a só és a bors valamint a mustár. A húsokat serpenyőben, kókuszzsíron elősütöttem. Majd tepsibe helyeztem.

A vargányát megtisztítottam, kis darabokra vágtam. A hagymát karikáztam. Vajon megpároltam a gombát és a hagymát. Sóztam, borsoztam és hozzáadtam a csíkozott mortadellát. Nagyjából 5-6 percig együtt pároltam.

A gombát-mortadellát a húsok tetejére halmoztam, majd reszelt sajttal még meg is koronáztam. Ezután a tarjákat előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig sütöttem. (fóliával letakarva).

https://receptneked.wps.hu/sertes/boszorkany-flekken-varganyaval-es-mortadellaval/