Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brüsszeli sertéscomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis fej zeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis szál póréhagyma
  • 1 pohár vörösbor
  • 1 evőkanál liszt
  • só
  • pirospaprika
  • majoránna

Elkészítése

A combot tekercs alakúra formázzuk, és zsineggel átkötjük, hogy az alakját megtartsa. Majoránnában, pirospaprikában megforgatjuk, és megsózzuk. A forró olajba fektetjük, az apróra vágott hagymát mellédobjuk, és a húst forgatva, együtt pirítjuk.

Végül a többi hozzávalót is beletesszük, a borral felengedjük, és lefedve puhára pároljuk, A húst kivesszük, a zsineget leszedjük, és a pecsenyét felszeleteljük. A levét a liszttel besűrítjük, és átszűrve a tálra rakott sültre öntjük. Burgonyafánk a legjobb hozzá.

https://receptneked.wps.hu/sertes/brusszeli-sertescomb/