Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Búbos erdészkaraj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg sertéskaraj
  • 30-40 dkg gomba
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 kisebb padlizsán
  • só
  • őrölt bors
  • liszt
  • majoránna
  • 20-30 dkg sajt (keményebb, pl. trappista)

Továbbá:

  • liszt
  • olaj


Elkészítése:

A karajt alaposan megmossuk, és felszeleteljük. A szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd lisztben megforgatjuk.

Egy serpenyőben, olajon megpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát, hogy kérget kapjanak. A húsokat kiemeljük a serpenyőből és félretesszük.

A gombákat megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát apróra kockázzuk és a hússütés után visszamaradt zsiradékon megdinszteljük, majd rádobjuk a gombaszeleteket és puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával megszórjuk és átforgatjuk.

A hússzeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk. A padlizsánt felkarikázzuk, és mindegyik szelet húsra ráhelyezünk egy szelet padlizsánt. Erre halmozzuk a gombás ragut, majd megszórjuk gazdagon sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ennyi idő alatt a hús és a padlizsán kellően megpuhul, a sajt szépen ráolvad és kissé megpirul.

Köretként rizst vagy hasábburgonyát adhatunk hozzá.

Jó étvágyat!

[box style=”info”]Igazából ezt az ételt hasra ütve készítettem el, az előző napi rántott padlizsán készítésből megmaradt fél padlizsánt akartam valamibe beledolgozni, és némi gombám is volt. Hát ez lett belőle. :)[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/bubos-erdeszkaraj/