Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Gombás búbos karaj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombás búbos karaj egy tartalmas és látványos húsétel. A fűszerezett, elősütött karajszeleteket gombás-baconos raguval, friss zöldségekkel, sonkával és sajttal rétegezzük, majd sütőben összesütjük. Ideális választás hétvégi ebédre vagy vendégváró fogásnak.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.10.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A 4 szelet csont nélküli karajt kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, megszórjuk őrölt fehér borssal és grill fűszerkeverékkel. Ezután lisztbe forgatjuk, majd kevés vajon mindkét oldalát elősütjük. A hússzeleteket a serpenyőben maradt zsiradékkal együtt egy tepsibe tesszük.

A vöröshagymát finomra vágjuk, a gombát szeletekre, a bacont kockákra vágjuk. A hegyes erős paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A bacont egy serpenyőben kipirítjuk, majd rátesszük a vöröshagymát és üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő.

Az elősütött karajszeletekre ráhalmozzuk a gombás-baconos keveréket. Erre helyezzük a paprika- és paradicsomszeleteket, majd befedjük egy-egy szelet sonkával és trappista sajttal. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére.

Tipp

Ha szeretnénk lágyabb ízhatást, a hegyes erős paprika helyett kápia paprikát használjunk. A sajt fajtáját is variálhatjuk, például edami vagy gouda is jól illik hozzá. Köretként sült krumpli vagy friss saláta remekül passzol mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is