Elkészítése
A 4 szelet csont nélküli karajt kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, megszórjuk őrölt fehér borssal és grill fűszerkeverékkel. Ezután lisztbe forgatjuk, majd kevés vajon mindkét oldalát elősütjük. A hússzeleteket a serpenyőben maradt zsiradékkal együtt egy tepsibe tesszük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a gombát szeletekre, a bacont kockákra vágjuk. A hegyes erős paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A bacont egy serpenyőben kipirítjuk, majd rátesszük a vöröshagymát és üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő.
Az elősütött karajszeletekre ráhalmozzuk a gombás-baconos keveréket. Erre helyezzük a paprika- és paradicsomszeleteket, majd befedjük egy-egy szelet sonkával és trappista sajttal. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére.
Tipp
Ha szeretnénk lágyabb ízhatást, a hegyes erős paprika helyett kápia paprikát használjunk. A sajt fajtáját is variálhatjuk, például edami vagy gouda is jól illik hozzá. Köretként sült krumpli vagy friss saláta remekül passzol mellé.

