Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás búbos karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 2 szem paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 vékony szelet sonka
  • 4 szelet trappista sajt
  • só
  • őrölt fehérbors
  • grill fűszerkeverék
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt

Elkészítése

A 4 szelet csont nélküli karajt kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, megszórjuk őrölt fehér borssal és grill fűszerkeverékkel. Ezután lisztbe forgatjuk, majd kevés vajon mindkét oldalát elősütjük. A hússzeleteket a serpenyőben maradt zsiradékkal együtt egy tepsibe tesszük.

A vöröshagymát finomra vágjuk, a gombát szeletekre, a bacont kockákra vágjuk. A hegyes erős paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A bacont egy serpenyőben kipirítjuk, majd rátesszük a vöröshagymát és üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő.

Az elősütött karajszeletekre ráhalmozzuk a gombás-baconos keveréket. Erre helyezzük a paprika- és paradicsomszeleteket, majd befedjük egy-egy szelet sonkával és trappista sajttal. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére.

Tipp

Ha szeretnénk lágyabb ízhatást, a hegyes erős paprika helyett kápia paprikát használjunk. A sajt fajtáját is variálhatjuk, például edami vagy gouda is jól illik hozzá. Köretként sült krumpli vagy friss saláta remekül passzol mellé.

https://receptneked.wps.hu/sertes/bubos-gombas-karaj/